Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka w kopertach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 0.5 kg
ciasto francuskie 30 dag
cukier do smaku
cynamon Prymat do smaku
rodzynki do smaku
olej 75 ml
jaja 1

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka w kopertach

Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty o bokach około 10cm. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w pół księżyce. Na środku kwadratu kładziemy po dwa kawałki jabłek, posypujemy cukrem i cynamonem. Wszystkie rogi ze sobą sklejamy a w miejscu sklejenia kładziemy rodzynka. Blachę wyścielamy pergaminem, natłuszczamy i wykładamy na nią nasze kopertki. Jajo roztrzepujemy i smarujemy wierzch ciasta francuskiego. Wkładamy do piekarnika na 35minut i pieczemy w temperaturze 170stopni. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.12.2013 21:56
robię bardzo podobne, migiem znikają :)
wlicka 06.03.2013 15:14
mmm smaczne;]
ElizaT 16.01.2013 14:34
prezentują się pięknie a jak smakują to tylko zaufać :))
Ada-Gaba 03.09.2012 12:52
dobre
Justyna24 10.06.2012 20:33
ekstra:)
Kopiko1983 03.06.2012 14:24
Bardzo apetycznie wygląda! Mniam...
jola1508 31.05.2012 14:51
ale super!!
paula99926 31.05.2012 14:41
pięknie wyglądają!!!
pierniczkowo 30.05.2012 10:18
świetnie wyglądają i na pewno są pyszne:)
Amellia 25.05.2012 09:14
super
Jodaj 21.05.2012 21:14
ślicznie to wygląda i na pewno jest pyszne :)
justys759 11.05.2012 13:24
pychotka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak