Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż ze sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3 woreczki
piecczarki 10 sztuk
parówki cienkie 5 sztuk
cebule średnie 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
koncentrat pomidorowy
przyprawa do potraw Kucharek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż ze sosem

Parówki obrać z osłonek, pokroić na plasterki, pieczarki umyć też pokroić na plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Jabłko obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć pieczarki dodać cebulę, wymieszać i zeszklić, przełożyć do garnka i podlać wodą. Na patelni ponownie rozgrzać trochę oleju i przesmażyć parówki. Dodać do garnka razem z jabłkami, chwilę dusić, posolić. Dodać koncentrat pomidorowy i bazylię. Wymieszać. Doprawić do smaku cukrem i przyprawą kuchenną. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 11.05.2012 15:47
fajne na obiad
ronald88 11.05.2012 11:21
pycha
ronald88 11.05.2012 11:21
pycha
anja3107 11.05.2012 09:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak