Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z pesto alla siciliana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 50 gram
bazylia świeża 20 listkow
suszone pomidory w oliwie 150 gram
czosnek 2 ząbki
parmezan starty 80 gram
makaron spaghetti
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pesto alla siciliana

Zarumien migdały bez skorki na patelce i odstaw na bok. Następnie za pomocą robota kuchenngo lub blendera zmiksuj liscie bazylii z suszonymi pomidorami i czosnkiem. Dodaj tyle oliwy z oliwek, aby powstała wilgotna, gładka masa. Wrzuc migdały i dalej zmiksuj. Jesli masa jest gęsta, dolej wiecej oliwy. Przełoz do miseczki i dodaj starty parmezan. Delikatnie wymieszaj.
Ugotuj makaron spaghetti (z tym pesto swietnie komponuje się makaron pełnoziarnisty).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 17.07.2012 22:12
Na samą myśl o pesto ślinka mi cieknie :)
gosia561 23.06.2012 23:32
smakowity makaronik
Iwusia 04.06.2012 23:29
znakomite
smerfetka79 24.05.2012 20:18
Aż się głodna zrobiłam:( . Pięknie wygląda.
Pietruszka 11.05.2012 18:29
Dla mnie bomba!!!
parysek10 11.05.2012 15:48
ale pychota
agunesu 11.05.2012 10:45
bardzo dobre
anja3107 11.05.2012 09:46
super
pioge7 11.05.2012 08:42
mniam
Agnieszka116 11.05.2012 08:12
Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak