Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe sushi z szparaga poda z kiełkami sojowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do sushi 1 szklanka
szparagi
szynka wędzona wieprzowa 1 opakowanie
kiełki sojowe

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe sushi z szparaga poda z kiełkami sojowymi

Ryz do sushi gotujemy według przepisu na opakowaniu . Studzimy . Na macie bambusowej do sushi kładziemy plasterek szynki długi . Ok 2 cm od początku maty. Układamy ryż i szparagi . Szparagi albo gotujemy albo używamy konserwowe. Zwijamy mate tworząc walec. Tniemy na kawałki ostrym nożem .Podajemy z kiełkami i ulubionym sosem czy dipem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 12.05.2012 07:38
ekstra;)
mufinka79 11.05.2012 22:30
Sushi z szyneczką nie jadałam jeszcze, super pomysł :)
agunesu 11.05.2012 10:47
miesne sushi
pioge7 11.05.2012 08:42
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak