Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serem i rabarbarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki
rabarbar 1/2 kg
cukier do smaku
cukier waniliowy
masło 2 łyżki
śmietana
twaróg 1/2 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem i rabarbarem

Rabarbar obrać z twardych włókien i pokroić w grube plasterki.
Na patelni stopić masło, wsypać rabarbar i cukier - smażyć, często mieszając, aż rabarbar zmięknie i odparuje.
Twaróg zmiksować z ostudzonym rabarbarem, dodać cukier waniliowy do smaku i ew.nieco gęstej śmietany.
Farszem smarować naleśniki i składać w trójkąty.
Podawać z posłodzoną gęstą śmietaną - na zimno lub na ciepło, odsmażone na maśle.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 28.07.2012 12:43
pychotka:)
Kas2 16.05.2012 22:42
świetne połączenie
Anna69 11.05.2012 21:39
Kurcze wczoraj robiłam naleśniki, szkoda, że wcześniej nie zauważyłam tego przepisu..
Habibi 11.05.2012 12:59
Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej książki kucharskiej :) *** Zapewne każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
Kamila/kami007 11.05.2012 12:58
uwielbiam rabarbar:)
krokodyl 10.05.2012 23:17
jak pokażę mamie ten przepis to z podziwu nie wyjdzie :)
Justyna87 10.05.2012 21:28
pycha:)
motyl 10.05.2012 21:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak