Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką i morelą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 700 g
morele suszone 100 g
śliwki suszone 100 g
przyprawy 1 (do schabu)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką i morelą

Kroki postępowania

1
Schab naciąć nożem w dwóch miejscach tworząc dwie kieszonki, tak aby nie stykały się ze sobą. Jedną kieszonkę nadziać morelami suszonymi, a drugą śliwkami suszonymi (dość ściśle wciskając bakalie w otwory). Oliwę wymieszać przyprawami z mieszanki.
Krok 1 - Schab ze śliwką i morelą foto
2
Marynatą natrzeć dokładnie schab na zewnątrz.
Włożyć mięso do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić na 12 godzin do lodówki.
Krok 2 - Schab ze śliwką i morelą foto
3
Następnie piec schab ok. 60 minut (piekłam 1,5 godziny, bo miałam dwa takie kawałki mięsa) w piekarniku nagrzanym do 180*C. Po ostudzeniu pokroić w niezbyt cienkie plastry.
Krok 3 - Schab ze śliwką i morelą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 12.05.2012 10:21
Pięknie i przepysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak