SMAŻONE PARÓWKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM

SMAŻONE PARÓWKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    12-14 szt
  • mąka

    3 szkl
  • drożdże

    1/2 kostki
  • mleko

    1 1/2 szkl
  • margaryna

    1/4 kostki
  • sól

    do smaku
  • żółtka

    3 szt
  • olej do smażenia

    1/2 l
  • ser gouda

    12-14 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SMAŻONE PARÓWKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM
Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do wystygnięcia. Do mleka wkruszamy drożdże i lekko podgrzewamy. Do miski wsypujemy mąkę dodajemy żółtka, sól, pieprz i wlewamy mleko zagniatamy ciasto, na koniec wlewamy margarynę, zagniatamy i odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 2 - SMAŻONE PARÓWKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM
Wrośnięte ciasto rozwałkujemy, wycinamy dowolne kawałki tak aby zmieściły się nam połówki parówek. Kładziemy plasterek sera i parówkę i zwijamy, zlepiamy dobrze końce.
Krok 3 - SMAŻONE PARÓWKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM
W rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy nasze parówki, smażymy na kolor rumiany z obu stron. Można podac z ketchupem lub z sosem.
SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati3

15.07.2012 17:34
swietne:)

Wafelek2601

18.05.2012 22:35
fajny pomysł

Andysz

13.05.2012 22:34
fajne;)

Anna146

11.05.2012 11:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat