Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna pasta kanapkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
pomidor 1/2
serek wiejski 3 łyżki
Szczypiorek cienki 1
śmietana 1 łyżka
sałata 1 liść
pieprz do smaku
sól do smaku
oregano do smaku
rzodkiewka 6 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna pasta kanapkowa

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę i połowę pomidora myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę pomidora a rzodkiewkę w ćwierć talarki .Szczypiorek drobno siekamy i łączymy go z serkiem wiejskim i śmietaną. Następnie dodajemy śmietanę z serkiem do pozostałych składników i mieszamy . Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Ozdabiamy sałatą. Pasta Bardzo dobrze smakuje ze świeżym pieczywem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 30.06.2012 08:07
lubię taką
Anna138 29.05.2012 22:09
super
Andysz 11.05.2012 09:22
fajna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak