Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz szpinakowy do rolad miesnych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony szpinak 15 dag
mielone chude mięso drobiowe 35 dag
jajko 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
marchewka 2 sztuki
tymianek do smaku
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz szpinakowy do rolad miesnych

Świeże mięso mielone mieszamy w misce z rozbełtanym jajkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dowolnymi ziołami (tylko nie za dużo) lub gotową mieszanką przypraw do drobiu. Marchewkę obieramy i kroimy w długie, cienkie słupki, następnie dodajemy do mięsa. Do drugiej miski wkładamy mrożony szpinak i ustawiamy ją na garnku z ciepłą wodą. Gdy szpinak się już rozmrozi, odcedzamy go na sicie i wkładamy do suchej miski. Następnie dodajemy obrany i posiekany czosnek i odrobinę soli. Szpinak z czosnkiem i solą ucieramy lub miksujemy. Wszystko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 03.02.2014 11:31
fajny farsz
IwonaKa 14.06.2013 16:00
wspaniały farsz,lubię taki
gosia1988 19.11.2012 12:46
super
cooleczka 02.11.2012 17:28
super
Anna152 09.08.2012 16:23
super
Ewelina38 20.07.2012 22:33
z takim farszem mięsko będzie przepysznie smakowało :P)
fictor123 06.07.2012 08:31
extra
reniatka 19.06.2012 10:49
ciekawe
artur7 05.06.2012 06:45
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak