Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa na Wigilię

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukier 4 łyżeczki
cukier waniliowy szczypta
cynamon szczypta
migdały w płatkach 20 dag
mąka 1 łyżka
śmietana do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa na Wigilię

Zagotowujemy litr mleka z 4 łyżeczkami cukru, szczyptą cukru waniliowego i cynamonu. Migdały w płatkach rumienimy na patelni, następnie wrzucamy do mleka. Zupę zagęszczamy śmietaną połączoną z mąką. Zamiast płatków migdałowych można użyć zmielonych migdałów lub też dodać garść rodzynek czy suszonej żurawiny. Zupę możemy podać na wiele sposobów, np. z ryżem na sypko, czy z grzankami z bułki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 06.12.2013 10:16
nigdy takiej zupy nie gotowałam , ale ta propozycja jest bardzo ciekawa
IwonaKa 08.08.2013 16:12
pycha,ja nie gotuje,ale poczestowała mnie kiedyś kolezanka
jeta72 18.07.2013 12:39
smaczna :-)
Ada-Gaba 06.05.2013 12:49
ciekawa propozycja
Kate131 22.01.2013 09:07
nigdy nie jadłam
gosia1988 23.12.2012 16:12
smaczna
Bernadeta1 05.11.2012 10:55
Takiej nie jadłam a już za 2 miesiące wigilia
Ela15 24.10.2012 20:07
ciekawy przepis
Anna152 22.08.2012 18:34
swietna
Aleksandraa 20.08.2012 19:53
brzmi świetnie nigdy takiej nie jadłam
Ewelina38 11.07.2012 12:05
takiej jeszcze nie jadłam ale zapewne smakuje wyśmienicie
fictor123 01.07.2012 08:35
mniam
artur7 23.06.2012 16:00
fajne
luki1984 03.06.2012 14:59
rewelacyjny przepis!
reniatka 14.05.2012 10:50
ciekawe
Justyna Jussstiii 11.05.2012 11:08
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak