Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi jarskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
woda 1 szkl
jaja 3 szt
pieczarka 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi jarskie

Jaja ugotowac na twardo i drobno posiekać. Pieczarki ugotowac w osolonej wodzie, pokroić na małe kawałki i wymieszać z jajami. Doprawić do smaku solą, pieprzem i musztardą. Z mąki i wody wyrobić ciasto na pierogi. Rozwałkować i formować małe pierogi nadziewając je farszem jajeczno-pieczarkowym. Gotować pierogi w osolonej wodzie do momentu aż wypłyną na wierzch. Można podawać odsmażane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.05.2012 21:29
uwielbiam pierożki pod każdą postacią ! Twój przepis jest świetny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak