Kopytka ze smażoną cebulką i kiełbasą

Kopytka ze smażoną cebulką i kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cebula

    2 sztuki
  • kiełbasa

    200 g
  • sól

  • pieprz

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy ze szczyptą soli. Po ugotowaniu studzimy a następnie mielimy lub dokładnie zgniatamy. Do ziemniaków dodajmy mąkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na części, formujemy wałki i ścinamy nożem na skośne kluski. Kopytka gotujemy wrzucając na wrzącą osoloną wodę. Po wrzuceniu należy zamieszać łyżką. Czekamy, aż kopytka wypłyną i gotujemy ok 1 - 2 min. Wyjmujemy łyżką cedzakową.
Cebulę obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, d przesmażonej cebulki dodajemy pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę i całość chwilę smażymy. Przyprawiamy do smaku i zdejmujemy z ognia.
Kopytka podajemy z usamżoną cebulą i kiełbaską. Całość można posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

19.10.2013 07:49
smaczniutkie

Ewelina38

03.10.2013 09:23
moje ulubione kluchy :)

mirosława4

28.12.2012 19:18
ulubione danie mego męża :)

Magda60

13.10.2012 23:13
ja tez lubie

gacopierz23

10.10.2012 10:47
też je lubię

Pani Domu

14.09.2012 10:11
pięknie się prezentują

gosia561

10.08.2012 22:44
smakowite

smile

25.05.2012 22:45
fajnie wygladaja ;)

jozefinach

16.05.2012 10:43
Lubię kopytka.

mariel78

12.05.2012 23:12
uwielbiam miało być oczywiście

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat