Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięciutka karkóweczka.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża sztuka
mąka pszenna 2-3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
olej 3 łyżki
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 przyprawa
karkówka 3 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Mięciutka karkóweczka.

To najprostsze mięsko do wykonania i z minimalną ilością składników a bardzo je lubimy. Umyte i osuszone mięso panierujemy tylko w mące i kładziemy na rozgrzany na patelni olej.Smażymy z obu stron na złoty kolor. Do patelni dodajemy pokrojoną cebulę i razem chwilę smażymy.Podlewamy ok.1\3 szklanki wody, posypujemy pieprzem ziołowym i Vegetą.Dusimy razem do miękkości ,uzupełniając wodę i co pewien czas mieszać.W sumie smażenie trwa ok.pół godziny.Sos pod odparowaniu wody jak dla mnie jest w sam raz.Mąka z cebulą podczas duszenia zgęściły go akurat.Podałam z tłuczonymi ziemniakami i młodą kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

etka 03.09.2012 17:03
mniami
adam1f 29.07.2012 00:29
dobra
MAR3STA 05.06.2012 10:47
pyszne mięsko
SYLKA 27.05.2012 09:02
mniam mniam
Anna169Hosz 27.05.2012 07:19
Chyba nie ma nic lepszego niż" Mięciutka karkóweczka"!
misia53 13.05.2012 12:46
Ewcia ,będąc na twojej kuchni to ani odchudzanie by mi nie pomogło.....
GOSIA18 10.05.2012 12:52
pyszności
Agiatis 09.05.2012 22:50
Poproszę o taką porcję, no może dwie - pycha:)
Robert10 09.05.2012 22:01
znakomita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak