Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka żurawinowo -wiśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawiny 1,5 kg
wiśnie 1,5 kg
woda 2,5 szkl
cukier 80 dag/litr soku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka żurawinowo -wiśniowa

Wiśnie umyć, nie drylować. Żurawinę umyć, osączyć. Owoce rozgotować w wodzie. Przecedzić powstały sok przez wyłożone gazą sito, dodać cukier. gotować na silnym ogniu ok 3 minut, mieszając, aż do uzyskania galaretki. Galaretkę przelać do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 12.09.2011 20:30
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak