Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja młoda kapusta.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
cebula 1 duża sztuka
mąka pszenna 1 czubata łyżka
masło 1 łyżka czubata
ocet winny 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżka
sól 1 łyżka
koperek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Moja młoda kapusta.

Kapustę oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści.Wypłukać.Poszatkować ją i wrzucić na osolony łyżką soli wrzątek.Gotować ją,aż będzie miękka.Czyli ok.kilkunastu minut, Odcedzić,zostawiając trochę wody na spodzie. Na patelni roztopić masło, wrzucić posiekaną cebulę i poddusić.Oprószyć ją mąką i zasmażyć razem z mąką. Przełożyć cebulę z zasmażką do kapusty.Doprawić pieprzem ziołowym,Vegetą i octem winnym.Gotować chwilę co pewien czas mieszając.Na koniec wsypać koperek i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.08.2012 19:11
smaczna ale robię podobnie jak misia53
misia53 13.05.2012 12:37
Młodą kapustkę to kazda gosposia robi chyba po swojemu cociaż ja lubię próbować nowych smaków. Często robię tak jak napisałaś tylko kwestia doprawienia .....ja na słodko-kwaśno ..... cukru dodaję i nawet moje chłopstwo to lubi.
1j1o1l1a1 11.05.2012 11:59
nieco inaczej, niż ja robię :)
Bozena4 10.05.2012 14:09
fajna potrawa
Anna169Hosz 10.05.2012 12:07
Pyszna, zwłaszcza z dużą ilością koperku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak