Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
jajko 1 sztuka
chleb pszenny 1 kromka
olej do smażenia
boczek wędzony 7-8 długich plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki z boczkiem

Kroki postępowania

1
Chleb namoczyć w wodzie (można go zastąpić bułką kajzerką).
Krok 1 - Frykadelki z boczkiem foto
2
Do mięsa dodać pokrojoną w dużą kostkę cebulę, posiekany czosnek, jajko, sól, pieprz i odciśnięty z wody chleb.
Krok 2 - Frykadelki z boczkiem foto
3
Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Frykadelki z boczkiem foto
4
Formować nieduże frykadelki. Każdą owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką.
Krok 4 - Frykadelki z boczkiem foto
5
Kłaść na rozgrzany olej.
Krok 5 - Frykadelki z boczkiem foto
6
Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 6 - Frykadelki z boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 04.02.2014 23:17
Pyszne te kotleciki musiały być.
fotoviderek 31.10.2013 07:27
Takie dania to ja lubię :)
Mysiunia 09.05.2012 22:40
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak