Leczo z fasolką szparagową

Leczo z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    1 kg
  • marchew

    1 kg
  • papryka

    1 kg
  • pomidory

    1 kg
  • olej

    1 szklanka
  • przecier pomidorowy

    200 g
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cebula

    1 kg
  • papryka

    1 (chili lub jalapeno)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścic, pokroic na kawałki ok. 2-3 centymetrowe i ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w plasterki, marchewkę zetrzeć na tarce z duzymi oczkami, paprykę i czuszkę kroimy w paseczki. Cebulę, marchew i papryke dusimy na niewielkiej ilości oleju (każde osobno) i miękkie przekładamy do dużego garnka. Dodajemy pokrojone w plasterki pomidory i całośc dusimy 5 min. Po tym czasie dodajemy ugotowana fasolkę i papryke czuszkę, przecier pomidorowy, sól, pieprz i dusimy jeszcze 10 minut często mieszając. Przekładamy leczo do słoików, zakręcami i pasteryzujemy przez 20-30 minut. Ja takie leczo wykorzystuję tak jak zwykłe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

16.06.2012 17:59
wyśmienite!

Grażyna13

14.01.2012 10:46
Ciekawe :)

Grazyna0211

13.07.2011 15:26
zimą tylko siadać i zajadać-pycha!

anemon

10.04.2011 20:29
Z fasolką jeszcze nie robiłam, muszę wypróbować.

ZEWA

09.09.2010 15:29
z fasolką jeszcze nie robiłam leczo

Ewa104

07.07.2010 20:18
Lato zamknięte w słoiku! Super!

Ewa104

07.07.2010 20:18
Lato zamknięte w słoiku! Super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat