Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulą i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 50 dag
cebula 5
groszek zielony 1 puszka
olej do smażenia
majeranek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
bulion warzywny 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulą i groszkiem

Wątróbkę płuczemy i kroimy na niewielkie kawałeczki. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Do cebuli wlewamy bulion i dodajemy wątróbkę. Dusimy do czasu aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę i dodajemy groszek zielony z puszki, sól, pieprz i majeranek do smaku. Bardzo dobrze smakuje z ziemniakami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 09.04.2013 16:03
pychota ...;)
Dorian 30.09.2012 22:04
smacznosc
safcia 06.06.2012 10:24
lubie wątróbke ale z groszkiem jeszcze nie jadłam warto spróbować
Andysz 10.05.2012 08:52
ma dużo żelaza;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak