Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Hamrocykowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula biała
marchewka
gulaszówka przyprawa
sól
mąka
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Hamrocykowej

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i kroimy w kostkę , wrzucamy na olej podsmażamy i dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie
Krok 1 - Gulasz Hamrocykowej foto
2
cebulę kroimy w kostkę , marchewkę trzemy na tarce
dodajemy liść laurowy , ziele angielskie,gulaszówkę , pieprz , sól i paprykę i podlewamy bulionem lub wodą
Krok 2 - Gulasz Hamrocykowej foto
3
zagęszczamy mąką , podajemy z ziemniakami , kasza lub szałasem
Krok 3 - Gulasz Hamrocykowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.12.2013 10:22
pycha,Hamrocykowa wie co dobre ;-)
mariel78 10.05.2012 09:41
przepis na szałas znajdziecie u mnie w przepisach
mariel78 10.05.2012 09:39
jeśli chodzi o zagęszczenie to wywar ma mieć konsystencje sosu więc zagęszczam go mąką wymieszaną z wodą
mariel78 10.05.2012 09:38
szałas to taka sałatka ziemniaczana do sosu
Monika78 10.05.2012 08:09
poprosze :)
Anna146 10.05.2012 07:37
co to jest szałas, do zagęszczania?
irenka 09.05.2012 21:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak