Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka agrstowo- truskawkowa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
woda 2,5 szkl
cukier 80 dag/litr soku
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka agrstowo- truskawkowa.

Jabłka umyć, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Truskawki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Owoce rozgotować w wodzie. Przecedzić powstały sok przez wyłożone gazą sito, dodać cukier. gotować na silnym ogniu ok 3 minut, mieszając, aż do uzyskania galaretki. Galaretkę przelać do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak