Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna łopatka z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dag
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
Sos sweet chilli
olej 1 łyżka
kartofle 3 szt.
warzywa mrożone 1 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna łopatka z warzywami

Łopatkę pokrojoną w plastry zamarynowałam wczoraj mieszanką z marynaty pikantnej, z sosu sweet chilli, soli i oleju, łopatka stała sobie całą noc w lodówce. Dzisiaj wrzuciłam ją tylko na patelnie grillową, grillowałam z każdej strony, potem podlałam płynem, który pozostał z marynowania, dusiłam ją do miękkości. Dodałam 3 kartofle pokrojone w plastry, posypałam je solą, podlałam wrząca wodą, dusiłam pod przykryciem 5 minut, następnie wrzuciłam całe opakowanie warzyw na patelnię na jakieś 5 minut i danie gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 09.05.2012 18:06
super danie
Fiffi 09.05.2012 18:06
super danie
Fiffi 09.05.2012 18:06
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak