Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 kg
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 1.5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
serek topiony w plasterkach, 30 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z cukinii

Cukinię dobrze myjemy i kroimy w plastry o grubości około 5mm. Jaja roztrzepujemy z dodatkiem soli i pieprzu. Do osobnej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy olej. Na plaster cukinii kładziemy plasterek serka topionego. Najpierw moczymy w jajku a potem w bułce tartej. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron, po około 3min z każdej. Wyjmujemy, osuszamy z oleju. Możemy polać ketchupem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boska_Agatka 08.02.2013 18:26
pyszneee
Marta1986 29.08.2012 16:12
pyszne
ziutula
ziutula 11.06.2012 01:18
bardzo lubię
Sylwia29 09.05.2012 16:57
Pychota!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak