Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki po Flamandzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 2 opakowania(grubo starte)
rodzynki 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
keczup pikantny 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki po Flamandzku

Rozgrzać oliwę, włożyć lekko rozmrożone buraki , wsypać moczone wcześniej w cieplej wodzie, osączone rodzynki i dusić razem 10 min, podlewając winem i mieszając.Gdy płyn odparuję, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszaną z 1-2 łyżkami wody, zagotować, doprawić keczupem, pieprzem i szczyptą soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 06.06.2012 19:05
fajne
Fiffi 29.05.2012 20:25
takicj jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak