Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
młode buraczki 5 szt
jabłko kwaśne 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z jabłkiem

Dowolny bulion zagotować. Buraczki umyc i razem z nacią pokroić w drobne paski. Dodać do bulionu. Jabłko przekroić na ósemki i dodać do zupy. Skropić sokiem z cytryny i gotować ok 40 min aż buraczki będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny w razie potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przemek20008 09.05.2012 23:48
z jabłkiem jeszcze nie robiłem, na pewno spróbuje
SmacznaPyza 09.05.2012 21:36
na 2 litry wody tylko 5 młodych buraczków? nie dziwne, że takie cieniutkie to...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak