Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pirogi z ziemniakami, serem i miętą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
woda 1 szkl
ziemniaki 1/2 kg
ser biały 150 g
listki mięty 5 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pirogi z ziemniakami, serem i miętą

Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodac ziemniaki i smażyć chwilę. Dodać przyprawę, sól i pieprz wg uznania. Zdjąć z ognia. Dodac ser i posiekaną miętę. Z mąki i wody zagnieść ciasto, rozwałkować i wycinać kółka. Formować pierogi z ziemniaczanym farszem. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju aż pierogi wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 26.08.2013 23:48
z miętą nie próbowałam
Kamila/kami007 10.05.2012 00:18
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak