Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 2 kg
pieczarek 300 g
mięsa mielonego 200 g
sól i pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opak
jajko 2 szt
natka pietruszki
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kurczaka

Kroki postępowania

1
Kurczaka rozciąć wzdłuż na pół, oddzielić kości od mięsa, dobrze obsypać mięso i skórę przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na parę godzin. Pieczarki umyć, osączyć,pokroić w plastry, podsmażyć na tłuszczu w całości. Natkę pietruszki umyć, osączyć, pokroić. Do miski przełożyć mięso mielone, ostudzone pieczarki, sól i pieprz. Dodać jajka i pokrojoną natkę pietruszki, wszystko dokładnie wymieszać. Farsz równomiernie rozłożyć na mięsie drobiowym i skórze.
Krok 1 - Rolada z kurczaka foto
2
Zwinąć dobrze roladę drobiową, włożyć w siatkę i przełożyć do rękawa do pieczenia.
Krok 2 - Rolada z kurczaka foto
3
Przełożyć roladę na brytfannę, włożyć do nagrzanego do 190 stop.piekarnika piec ok. 70 minut.
Wyjąć roladę, ostudzić
Krok 3 - Rolada z kurczaka foto
4
Ostudzoną roladę pokroić w grubsze plastry, ułożyć na półmisku.
Krok 4 - Rolada z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 08.08.2012 09:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak