Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab szpikowany jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 szt
oliwa
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz
schab bez kości 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab szpikowany jabłkami

Kroki postępowania

1
Jabłka umyć, pokroić w grubsze plastry, wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso czosnkiem z solą i pieprzem, odstawić na 2 godz w chłodne miejsce.
Następnie mięso naciąć, tak aby powstały cienkie kieszonki, ale nie przecinać schabu do końca. W każdą kieszonkę schabu powkładać plastry jabłek.
Krok 1 - Schab szpikowany jabłkami foto
2
Mięso włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, skropić oliwą z oliwek, piec w temp.200 stop
Krok 2 - Schab szpikowany jabłkami foto
3
Gotowy schab wyjąc na półmisek i obłożyć pieczonymi jabłkami
Krok 3 - Schab szpikowany jabłkami foto
4
Kroić w plastry po schabie, nie po jabłku
Krok 4 - Schab szpikowany jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 10.08.2012 10:11
rewelacja
goofy9 02.08.2012 23:45
o jakie pyszne
Ewa104 10.05.2012 09:54
Rewelacyjny!
ziutula
ziutula 09.05.2012 22:03
schabik "maestro"
motylwe 09.05.2012 20:46
pięknie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak