Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza 50 dag
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
żeberka 60 dag
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
śmietana 2 łyżki
woda 3 szklanki
mąka do zagęszczenia
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 łyżecza
sałatka szwedzka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z kaszą

Mięso dzielimy na części. Smażymy na rozgrzanym woku z olejem i posiekaną cebulą. . Następnie wodę podgrzewamy w rondelku, po zagotowaniu dodajemy mąkę by zagęścić. Dajemy ją powoli by nie było grudek, mieszając np w moim przypadku trzepaczką do jajek.- 1-2 bądź więcej łyżeczkę, w zależności jak gęsty chcemy mieć sos. Dodajemy do żeberek . Dodajemy śmietanę . Mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Ewentualnie możemy dodać troszkę kostki rosołowej. Żeberka dusimy ,by były miękkie.

Kasze gotujemy wg opisu na opakowaniu Wykładamy odpowiednią porcje kaszy, sosu z żeberkami i możemy dodać sałatkę szwedzką bądź ogórki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 23.09.2012 19:28
bardzo fajny pomysł i dobrane składniki
Ela15 09.08.2012 13:39
fajne
Habibi 14.05.2012 12:15
uwielbiamy żeberka :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak