Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
marchew 3 szt
ziemniaki 2 szt
pomidory 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 op
cebula 3 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i podsmażamy.
Krok 1 - Bogracz foto
2
Dodajemy paprykę i chwilkę podsmażamy.
Krok 2 - Bogracz foto
3
Dodajemy pokrojone mięso i razem podsmażamy ok 2 min
Krok 3 - Bogracz foto
4
Zalewamy 1,5 szklanki wody i chwilkę gotujemy. Następnie dodajemy marchewkę, ziemniaki i pomidory. Gotujemy do momentu kiedy warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Bogracz foto
5
Podajemy z białym pieczywem.
Krok 5 - Bogracz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 08.12.2012 20:55
ja jeszcze robię małe kluski śląskie do bograczu
RenataZ-et 27.11.2012 18:51
super danie
traktorek 17.08.2012 15:40
ciekawa
Wacław 21.07.2012 09:53
bardzo lubię !
Dorian 20.07.2012 23:32
pycha
Motorek 29.05.2012 10:37
pycha
Justyna28 09.05.2012 12:18
ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak