Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem szparagowy z grzankami ziołowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe pęczek
wywar drobiowo-warzywny 1 l
śmietana 30% 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb 4 kromki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: krem szparagowy z grzankami ziołowymi

chleb kroimy w małą kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości masła z ziołami. szparagi myjemy, osuszamy i obieramy, główki odcinamy i odkładamy do dekoracji, łodyżki kroimy w małe kawałki i też podsmażamy na reszcie masła. wywar doprowadzamy do wrzenia, dodajemy szparagi i gotujemy kilka minut, zupę miksujemy doprawiamy i zabielamy, posypujemy grzankami i dekorujemy szparagami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1221 11.04.2013 15:07
ciekawy przepis, bardzo chętnie wypróbuję.
Bernadeta1 08.04.2013 20:29
bardzo ciekawa
magduś83 12.09.2012 20:25
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak