Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek Anielki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 5
marchewka 2
seler
pietruszka zielona
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek Anielki

Do garnka wlewamy wodę, nastawiamy na ogień, następnie płuczemy udka i dodajemy do garnka. Wrzucamy kostkę rosołową. Po około 20minutach obieramy marchewkę i selera, kroimy i dodajemy. Wszystko gotujemy do czasu aż mięso i warzywa będą miękkie. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i dodajemy bezpośrednio w talerzu. Rosołek można jeść z makaronem lub z ryżem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 27.03.2013 13:31
pychota!!!;)
ilka_86 04.06.2012 19:35
pyszniutki
leonkot 30.05.2012 14:49
ja też dodaję kostkę
Betka 11.05.2012 14:28
Ja wlewam około 3.5litra wody i zawsze dodaję kostkę rosołową. Dla mnie jest wtedy lepszy;)
SmacznaPyza 09.05.2012 21:37
a po co ta kostka rosołowa? i ile wody na tę ilość składników?
parysek10 09.05.2012 15:57
super
justys759 09.05.2012 12:40
bardzo lubię takie rosołki:)
Patrycja35 09.05.2012 12:38
uwielbiam rosol

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak