Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 0.5 kg
ser żółty 10 dag
śmietana 150 ml
cebula biała 3
woda 1 litr
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz
oregano
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Jeśli mamy mrożony szpinak to najpierw należy go rozmrozić, a świeży opłukać, osuszyć i pokroić. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posikaną w piórka cebulę, podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy szpinak i wlewamy bulion. Dusimy około 20 minut. Następnie należy lekko ostudzić i wszystko zmiksować ze śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i tymiankiem. Zupkę podgrzewamy ponownie. Ser żółty ścieramy na drobnej tarce i na wierzch zupki, już w talerzu posypujemy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.02.2013 09:42
bardzo lubię
Amellia 15.06.2012 17:42
mniamn
bursztynek 08.06.2012 23:42
dla mnie coś nowego
Justyna Jussstiii 11.05.2012 11:08
super
parysek10 09.05.2012 15:58
polecam
Patrycja35 09.05.2012 12:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak