Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 3 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
cebula 1 szt
ryż 4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 płaska łyżka
pieprz szczypta do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z ryżem

Podudzia opłukać i włożyć do garnka. Zalać 2 litrami wody i zagotować. Dodać kucharek. Jarzyny obrać i pokroić na kawałki. Wrzucić do zupy. Zupę gotować na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Następnie wsypać ryż i gotować jeszcze około 15-20 minut. Gotową zupę doprawić do smaku pieprzem oraz maggi. Można posypać świeżym koperkiem lub natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.07.2013 08:11
smaczna i zdrowa
Seba 29.05.2013 08:27
smaczna zupka
jasiek 05.09.2012 22:24
świetna dla dzieci
Wacław 10.08.2012 09:39
pyszna
Mati3 14.07.2012 17:51
super
RenataZ-et 11.06.2012 17:58
pyszna zupa
Anulka75
Anulka75 25.05.2012 18:04
pyszna
Andysz 21.05.2012 20:44
pychotka;)
olkaaa 16.05.2012 08:05
extra
Ada-Gaba 11.05.2012 18:34
smaczna
Justyna Jussstiii 11.05.2012 11:09
polecam
kate.500 11.05.2012 07:57
super
MagdaXXX 10.05.2012 14:56
z ryżem nie jadłam zawsze z ziemniakami ale fajny pomysł
smakowita 10.05.2012 10:03
prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak