Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik makowo-kokosowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak
wiórka kokosowe
sok malinowy 50 mili
biszkopty okrągłe
cukier 125 gram
jajko 6 szt
śmietana 30% 400 gram
konfitury sliwkowe 200 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik makowo-kokosowy

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mak i kokos. Piec ok. 20 min w temp 180 stopni.
Krok 1 - Torcik makowo-kokosowy foto
2
Ostudzone ciasto przeciąć na połowę.Następnie konfitury ze słoiczka wyjąc i posmarować wierzch na całym placku
Krok 2 - Torcik makowo-kokosowy foto
3
Ubijamy śmietanę dodajemy żelatynę rozpuszczona i zagotowana ostudzoną miksujemy wykładamy na konfitury i przykrywamy drugim plackiem . Na wierzch tez dajemy śmietanę na to biszkopty zamoczone w soku malinowym z wódka
Krok 3 - Torcik makowo-kokosowy foto
4
Na biszkopty kładziemy śmietanę i wkładamy po 1 rodzynce wygląda jak sutek
Krok 4 - Torcik makowo-kokosowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 28.09.2013 10:56
napewno pyszny
mysza75 21.09.2013 16:11
Wygląda niesamowicie.
Anna133 05.09.2013 18:24
wspaniały deserek
rjustysia 25.05.2012 09:43
Wygląd ma super!
motylwe 09.05.2012 17:38
apetyczny i smaczny
SmakolykiJoanny 09.05.2012 14:18
i jaki łatwy
Justyna28 09.05.2012 12:27
ekstra
Marko 09.05.2012 10:56
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak