Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowy torcik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztu
śmietana 12% 400 gram
mak 1 szklanka
wiórka kokosowe 200 gram
cukier 200 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat
konfitura wiśniowa 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy torcik

Kroki postępowania

1
Jaja ubijamy z cukrem pudrem . Mak i wiórka kokosowe na przemian dodajemy i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach . Po wystudzeniu przecinamy placek na połowę .
Krok 1 - Kokosowy torcik foto
2
Żelatynę wsypujemy do garnuszka i zalewamy zimna woda tak 100 mili czekamy aż napęcznieje i podgrzewamy na gazie do rozpuszczenia . Śmietanę miksujemy dodajemy płynna ostudzona żelatynę . Smarujemy placek konfiturą .
Krok 2 - Kokosowy torcik foto
3
Na placek posmarowany konfitura kładziemy ubitą śmietanę schłodzoną z żelatynę .
Krok 3 - Kokosowy torcik foto
4
Na śmietanę kładziemy następny placek smarujemy konfiturą i do lodówki schładzamy .
Krok 4 - Kokosowy torcik foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 02.03.2014 09:27
poczęstuj troszeczkę
agnieszka214 06.09.2013 20:29
dla mnie bąba
Małgorzata106 15.08.2012 20:20
super wygląda
cukiereczek 11.08.2012 20:37
wspaniałe ciasto
SmakolykiJoanny 09.05.2012 14:20
tak smaczne łatwe i wygląda okazale
BernadettaP 09.05.2012 09:21
Wyglada wspaniale i jestem pewna, że tak samo smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak