Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepy i ryzem podana z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
kalarepa 1 szt
marchewka1 1 szt
udko 1 szt
ryż 1 szklanka
natka pietruszki
pieprz
bulion warzywny
jajko 3 szt
przyprawaw płynie
śmietana 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepy i ryzem podana z jajkiem

Do garnka z wodą wstawiamy udko ,dodajemy kostkę warzywna i gotujemy ok 20 min . Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki ,pokrojoną kalarepę .Gotujemy ok 5 min i dodajemy startą marchewkę i ryż . Gotujemy do miękkości . Doprawiamy pieprzem ,przyprawą w płynie . Zaciągamy śmietaną i dodajemy posiekaną natkę pietruszki . Podajemy z kawałkiem jajka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 31.08.2012 09:04
nie mój smak tej zupy
Kate131 23.08.2012 09:33
fajna zupka
Justyna Jussstiii 11.05.2012 11:09
polecam
EWI 09.05.2012 08:40
uwielbiam takie
gosia47-47 09.05.2012 08:27
super
iwa643 09.05.2012 07:39
Syta i dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak