Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczkowe smarowanie do chleba

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 500 g
cebule 8 szt
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
boczek 500 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczkowe smarowanie do chleba

Słoninę mielimy , boczek myjemy i drobno kroimy w kosteczkę . Wkładamy do garnka i wlewamy odrobinę wody całość topimy na bardzo maleńkim ogniu by się nie przypaliło . Cebulę obieramy i kroimy w pół księżyce . Gdy słonina z boczkiem się roztopią , doprawiamy dość dobrze pieprzem solą i kucharkiem . Następnie cebulkę podsmażamy na oliwie i przekładamy do chłodnego ale nie zastygniętego smalczyku , mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.01.2014 17:20
pyszne smarowidło
Betka 11.12.2013 00:26
mmm pychota!!!
Łukasz15 27.01.2013 22:06
Robię podobnie
edi 03.09.2012 10:10
najlepszy jest taki delikatny;)
Motorek 29.06.2012 08:35
smaczne
RenataZ-et 20.05.2012 17:16
lubię to
Wafelek2601 14.05.2012 14:41
ja daję jeszcze podgardle wędzone, wtedy ma piękny zapach. Uwielbiam takie domowe smarowania.
Seba 12.05.2012 10:09
super
EWI 09.05.2012 08:41
mniam
ziutula
ziutula 09.05.2012 08:29
robię podobne, jest lepsze od dziwnych kiełbas...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak