piwoszka

piwoszka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1/2 kg
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • sól, cukier

  • piwo jasne

    1 l
  • chleb razowy

    4 na miodzie, kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z chleba cienko skroić skórkę,a miąższ pokroić w kostkę.piwo zagotować w rondelku z solą,cukrem i chlebem.mieszać na niewielkim ogniu do chwili,gdy powstanie jednolita masa.wymieszać ze śmietaną i jeszcze chwilę podgrzewać,nie dopuszczając do wrzenia.ser pokroić w kostkę,dodać do zupy i wymieszać na małym ogniu.taka zupa nie wymaga żadnych dodatków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat