Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser maślankowo-truskawkowy Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 1 llitr
cukier 8 łyżek
cukier puder 3 łyżki
śmietan fix 1 sztuka
gałązki mięty lub melisy do dekoracji
Żelatyna wieprzowa Prymat
truskawki świeże 1 kg
kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser maślankowo-truskawkowy Eli

Do 100 ml wrzącej wody wsypac żelatynę,mieszać aż się rozpuści i ostudzić.Umyte,obrane truskawki(po odłożeniu do dekoracji) zmiksować z cukrem.Dodać maślanke,żelatynę i jeszcze raz zmiksować.Masę rozlać do pucharków(mnie wyszło 10) i włożyć do lodówki żeby masa zastygła.Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietanfixem.Po wyjęciu z lodówki desery ozdobić bitą śmietaną,pozostałymi truskawkami i melisą lub miętą.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Faustyna 08.08.2011 12:06
Wygląda cudnie:) Chętnie bym teraz taki zjadła. Truskawki jeszcze są, tylko dość drogie...
dianix 01.08.2011 12:23
wygląda rewelacyjnie. Pzrepiękny a z truskawkami to juz super. Szkoda ,ze sezon się na nie skończył:(
Ewa104 06.07.2011 21:19
Mmmm....ale pycha!
Andzia1977
Andzia1977 23.06.2011 19:38
fajne,lubie truskawki
eli82 21.06.2011 16:45
pycha
ela_48 16.06.2011 22:13
Ale to smacznie wygląda... I ciekawie zrobione zdjęcie ;)
ziutula
ziutula 28.05.2011 06:07
pyszne jedzonko.....
FAFIK 03.05.2011 19:09
Smacznie wygląda!
Sarenka 07.04.2011 18:25
Pyszny!
stokrotka 06.03.2011 12:09
fajne połączenie
Emilia21 22.08.2010 09:16
mmm pychotka
misia53 21.07.2010 12:06
W sam raz na ten upał.
eli_555 13.07.2010 21:44
Staram sę.Nawet sobie kupiłam nowy aparat,żeby zdjęcia ładne wychodziły.Dziękuję za uznanie.
rosik93 07.07.2010 00:57
Masz bardzo ładne zdjęcia i to do każdej potrawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak