Deser maślankowo-truskawkowy Eli

Deser maślankowo-truskawkowy Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    1 llitr
  • cukier

    8 łyżek
  • cukier puder

    3 łyżki
  • śmietan fix

    1 sztuka
  • gałązki mięty lub melisy

    do dekoracji
  • żelatyna

  • truskawki świeże

    1 kg
  • kremówka

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 100 ml wrzącej wody wsypac żelatynę,mieszać aż się rozpuści i ostudzić.Umyte,obrane truskawki(po odłożeniu do dekoracji) zmiksować z cukrem.Dodać maślanke,żelatynę i jeszcze raz zmiksować.Masę rozlać do pucharków(mnie wyszło 10) i włożyć do lodówki żeby masa zastygła.Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietanfixem.Po wyjęciu z lodówki desery ozdobić bitą śmietaną,pozostałymi truskawkami i melisą lub miętą.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Faustyna

08.08.2011 12:06
Wygląda cudnie:) Chętnie bym teraz taki zjadła. Truskawki jeszcze są, tylko dość drogie...

dianix

01.08.2011 12:23
wygląda rewelacyjnie. Pzrepiękny a z truskawkami to juz super. Szkoda ,ze sezon się na nie skończył:(

Ewa104

06.07.2011 21:19
Mmmm....ale pycha!

Andzia1977

23.06.2011 19:38
fajne,lubie truskawki

eli82

21.06.2011 16:45
pycha

ela_48

16.06.2011 22:13
Ale to smacznie wygląda... I ciekawie zrobione zdjęcie ;)

ziutula

28.05.2011 06:07
pyszne jedzonko.....

FAFIK

03.05.2011 19:09
Smacznie wygląda!

Sarenka

07.04.2011 18:25
Pyszny!

stokrotka

06.03.2011 12:09
fajne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat