Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z Farszem Warzywno-Drobiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 60 dag(rozwałkowane)
włoszczyzna 1\2 opakowania
mieszanka hiszpańska 1/2 opakowania
cebula 1
mięso z indyczego udźca 0,5 kg(ugotowane)
jajko 1
żółtko jajek 1
starty ser tylżycki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki
bulion warzywny 1 kostka
zielenina 1 łyzka
masło 2-3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z Farszem Warzywno-Drobiowym

Posiekaną cebulę i obie mrożonki wrzucić na rozgrzane w szerokim rondlu masło , oprószyć pokruszoną kostką bulionową i , mieszając ,smażyć 5-8 min. Podlać 2-3 łyżkami wody, przykryć i dusić jeszcze 8 min, po czym odparować i przestudzić.Mięso zemleć wraz z warzywami, wymieszać z żółtkiem, serem i zieleniną, doprawić solą i pieprzem.Jeśli trzeba, zagęścić bułką tartą.Ciasto pokroić na nieduże kawałki np.(7*7 cm ).Na środku połowy placków rozłożyć nieco farszu, przykryć pozostałymi plackami, starannie zlepiając brzegi Ułożyć pierożki na wyścielonej papierem do pieczenia blasze, posmarować rozkłóconym jajkiem i piec 15-20 min w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.Podawać do czystych zup, np.barszczu, lub jako gorącą przekąskę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.06.2012 21:03
bardzo smakowite
Katarzyna56 08.06.2012 13:54
Super
Fiffi 29.05.2012 20:18
smaczne muszą być
MagdaXXX 27.05.2012 09:31
puszotka
Aneta41 24.05.2012 12:30
to coś dla mnie
Wafelek2601 18.05.2012 22:28
pycha
halina55 09.05.2012 15:48
Bardzo je lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak