Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pod pierzynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 500 g
cebula 2-3 sztuki
ser żółty 15 dag
majonez
sól
pieprz
musztarda
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i kroimy w grusze kawałki , smarujemy musztardą i przyprawiamy ulubionymi przyprawami , odstawiamy do lodówki na 30 minut następnie kładziemy na blaszkę
Krok 1 - Karkówka pod pierzynką foto
2
Na karkówkę układamy plastry cebuli , które przykrywamy żółtym serem
Krok 2 - Karkówka pod pierzynką foto
3
i przykrywamy majonezem
Krok 3 - Karkówka pod pierzynką foto
4
Takie mięsko wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp 170 C około 40-50 minut .
Krok 4 - Karkówka pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.02.2014 12:19
fajny pomysł
romanrafal
romanrafal 09.02.2014 09:27
pyszne mięsko
RenataZ-et 19.02.2013 21:43
mięsko prezentuje się bardzo fajnie :)
Łukasz15 29.01.2013 18:35
Pyszności
Seba 13.01.2013 12:30
smakowite
Wafelek2601 10.07.2012 08:49
Mniam
Iwusia 09.07.2012 22:45
ale mi już pachnie to mięsko :)
ziutula
ziutula 11.06.2012 22:27
wszystko smaczne do jedzenia
suzana 08.05.2012 22:47
świetna pierzynka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak