Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 sztuk
cukier 30 dag
mąka pszenna 15 dag
mąka ziemniaczana 15 dag
margaryna 20 dag
mus
galaretki cytrynowe 3 galaretki
lukier
przecier jabłkowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Jajka z cukrem ubić dodać mąkę z proszkiem na koniec wlać wystudzony tłuszcz.Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w temperaturze 200 stopni około 30 min. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody gdy galaretka ostygnie dodajemy jabłka gdy zacznie lekko tężeć wylewamy.. Biszkopt przekroić i przełożyć musem. Polać lukrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.05.2016 23:11
ciasta z jabłkami ja zawsze bardzo chętnie
MagdaXXX 19.08.2012 10:11
super
Andysz 06.07.2012 00:23
mniam mniam;)
Ewa6274879 23.05.2012 23:33
podoba mi się :)
Wafelek2601 14.05.2012 14:54
pyszne ciacho
kate.500 11.05.2012 07:50
super
Dorian 10.05.2012 21:07
pycha
Betka 10.05.2012 20:56
rewelacja;)
Ewa104 09.05.2012 14:19
Nie spotkałam się z biszkoptem, do którego dodaje się tłuszcz.Poza tym wypadałoby podać ile i w jakiej temperaturze piec tego "biszkopta". Czy masa powinna tężeć gdy ją wylewasz, czy zaraz po wymieszaniu musu z galaretkami?
Agnieszka91 09.05.2012 12:10
pychotka
1j1o1l1a1 08.05.2012 21:14
fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak