Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cytrynowa jastrzębiogórska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka rosołowa 2
sok z cytryny 1
żółtko jajek 2
ryż 3/4 szklanki
posiekana zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cytrynowa jastrzębiogórska

w rondelku zagotować 4 szklanki wody,dodać pokruszone kostki rosołowe i wsypać wypłukany ryż.gdy ryż będzie męki,dolać sok z cytryny i zagotować.żółtka ubić z kilkoma łyżkami letniej przegotowanej wody.zupę zdjąć z ognia,ostrożnie wymieszać z żółtkami,uważając,aby się nie ścięły.posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak