Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brandade z dorszem i zielonym groszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
mleko 3/4 szklanki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól, pieprz
filet z dorsza 3 szt
groszek zielony 50 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Brandade z dorszem i zielonym groszkiem

Filety z dorsza gotujemy w małej ilości wody. Z ugotowanych ziemniaków robimy puree (można pozostawić większe kawałki ziemniaków). Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek, dodajemy ugotowaną rybę, ziemniaki, groszek i natkę pietruszki. Dolewamy mleko i dokładnie mieszamy. Całośc przekładamy do naczynia i zapiekamy w piekarniku ok. 20 min w temp. 180C.

Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 16.07.2012 19:25
super apetyczne !!!
gosia1988 31.05.2012 23:01
super
mala2021 22.05.2012 12:57
świetne
Kuchareczka2 11.05.2012 08:44
rewelacja
Ada-Gaba 09.05.2012 07:17
znakomite
Rafał10 08.05.2012 19:18
wygląda świetnie ! Smakuje pewnie jeszcze lepiej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak