Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla z indykiem i sosem chrzanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 300 g
tortilla 4 szt
sałata 1 szt
papryka 1 szt
ogórek 1 szt
rzodkiewka 5 szt
jogurt naturalny 1 szt
chrzan 3 łyżeczki
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 3 łyżeczki
pomidor 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z indykiem i sosem chrzanowym

Pierś indyka lekko rozbić, można opanierować wg uznania i upiec na grilu lub w piekarniku. Pokroić w cienkie długie paski.
Przygotować sos: chrzan wymieszać z jogurtem i posiekanymi szczypiorkiem i natką pietruszki oraz startą na tarce rzodkiewką. Doprawić do smaku solą.
Pomidory, ogórek i paprykę pokroić w paski.
Placki tortilli posmarować sosem, ułozyć liśc sałaty, na to warzywa oraz paski mięsa, można jeszcze polać sosem. Ciasno zwinąć i podgrzać w mikrofali lub podawać bez podgrzania. Ja owijam je folią spożywczą żeby wygodniej było je trzymać i jeść. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 08.05.2012 19:22
wygląda świetnie ! Smakuje pewnie jeszcze lepiej :)
Agnieszka116 08.05.2012 18:01
Super! Lubię takie zawijańce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak