Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka kawowa na biszkopcie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
mąka 3 łyżki
cukier 3 łyżki
kakao 2 łyżeczki
śmietana 30% 0.5 l
kawa zbożowa 3 łyżeczki
cukier 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka kawowa na biszkopcie

Białka ubić, dodac cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao i upiec biszkopt w 180st przez ok 15-20 min.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Kawę zaparzyć w 1/2 szkl gorącej wody i ostudzić.
Śmietanę ubić z cukrem, dodać ostudzoną kawę i żelatynę.
Biszkopt nasmarować dżemem. Na to wyłożyć śmietanę i wstawić do lodówki do stężenia. Można posypać startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.08.2012 07:43
już chcę je robić :)
ewaa 27.07.2012 21:06
wygląda apetycznie
motylwe 08.05.2012 19:35
apetyczna
treonina 08.05.2012 18:14
z chęcią bym zjadła
Agnieszka116 08.05.2012 18:01
o Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak