Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegeratiańska fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 szkl
pomidory 1 puszka
kotlety sojowe 3 szt
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyzeczka
sól do smaku
bulion warzywny 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Wegeratiańska fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy na noc, potem gotujemy do miękkości w świeżej wodzie. Kotlety zalewamy wrzącym bulionem. .Na oleju podsmażamy zmiksowane pomidory z puszki, dodajemy pokrojone na kawałki kotlety sojowe, gotujemy chwilę. Dodajemy ugotowaną fasolę, przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.06.2013 19:11
nie jadłem takiej fasolki,na pewno smaczna
reniatka 18.05.2012 12:12
kiedys jak nie jadlam miesa to tez taka sobie gotowalam
Katarzyna87 08.05.2012 14:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak