Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 5 szt
kości 0,5 kg
sól
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: moja kalafiorowa

średni kalafior umyć podzielić na różyczki,ziemniaki obrać pokroić w kosteczkę ,marchew zetrzeć na grubej tarce.Do garnka wlać 2 litry wody ,włożyć kości,ja wykorzystałam kości od schabu który był na obiad w niedzielę,gotować pół odziny ,następnie dodać ziemniaki i marchewkę i kalafior.Gotować do miękkości warzyw.Doprawić solą,Przed podaniem posypać zielonym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 15.05.2012 17:32
fajna;)
ben-ka 11.05.2012 08:32
kalafiorowa jest dobra.....
Justyna87 08.05.2012 12:10
uwielbiam zupy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak