Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa budyniowa- szafirowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 szt
masło 25 dkg
żółtko jajek 3 szt
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Masa budyniowa- szafirowa

Budyń gotujemy na wodzie z cukrem. Do jeszcze gotującego się wsypujemy galaretkę szafirową. Zagotowujemy. Masło ucieramy z żółtkami po czym dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masę budyniową wylewamy na biszkopt lub zużywamy do przekładania dowolnego ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 02.01.2013 09:02
Ciekawy pomysł.
artur7 01.09.2012 06:56
fajne polaczenie
Neetka90 03.08.2012 23:44
super!
Neetka90 03.08.2012 23:44
super!
malaczarna23 08.05.2012 17:07
Pyza: jeśli na opakowaniu budyniu pisze pół litra mleka to zamiast niego daje tyle wody i dwie łyżki cukru
SmacznaPyza 08.05.2012 16:21
ile tej wody i cukru do budyniu?
Justyna87 08.05.2012 12:11
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak